Det droppar från taket i farfars stuga

Den som ror över Atlanten kanske inte reagerar över att få vattendroppar i pannan när han eller hon ligger och sover, men det var helt klart en överraskning för mig där jag låg och drömde sött hemma i farfars stuga i somras. Plötsligt fick jag en ganska rejäl droppe i hårbotten och blev rädd, sedan hörde jag ösregnet utanför. Konstigt ändå att sängen inte har några vattenskador sedan innan. Antagligen var det ren tur att jag var där när det första vattnet faktiskt trängde igenom taket.

Värt en investering

Farfars stuga är inte någon ungdom, den ligger underbart vackert till nere i Skåne och jag vill göra vad jag kan för att fler generationer ska få njuta av den. Jag kontaktade MHT Takentreprenören i Syd som har lovat att komma och fixa taket. Vi får väl se vad exakt som behöver göras och hur mycket det kommer att kosta, men vi är flera i släkten som har kommit överens om att lägga ihop för att betala för jobbet. Farfar själv har inte riktigt råd med sin skrala pension men vill givetvis att felet ska åtgärdas. 

Jag är ingen byggexpert själv så jag har lite svårt att göra en uppskattning över vad exakt som behöver göras med taket, men när takexperten kommer så får vi veta. Det är en sådan lyx att ha en stuga att hänga i någon vecka om sommaren. Farfars stuga ligger precis vid en liten sjö i vilken han också har en gammal roddbåt som jag gärna sitter och mediterar i emellanåt. Livet är som bäst när det är som allra enklast.

9 Oct 2018