Jaga på ny mark

Det finns så många olika sätt att uppleva ett livsäventyr. Metoderna, platserna och nivåerna skiljer sig åt men meningen är att känna livslust och skapa minnen att bära med sig genom livet sedan. 

I Sverige finns det ganska många jägare och fiskare. Vi har djupa skogar fulla med vilt och vi har sjöar, älvar och även hav att dra upp allsköns fisk ur. Att jaga och fiska är djupt rotat i människan, för inte så länge sedan handlade det om överlevnad. Idag handlar jakt mer om njutning och tillfredsställelse; att öka livslusten. Den som jagar gör det i regel här på hemmaplan, med egen utrustning och under jaktsäsongerna.

Jaga i andra länder

Den som vill skruva upp nivån på sitt jagande kan göra det på lite olika sätt och ett sätt är definitivt att åka iväg på en jaktresa. Att jaga i ett annat land är en upplevelse man aldrig glömmer. Man måste givetvis ha jaktlicens och en del erfarenhet, men saker som vapen och annan utrustning brukar finnas på plats.

Naturupplevelser gör gott

Jakt är något som kommer naturligt för oss människor. Vi mår bra av att vistas ute i naturen, andas frisk luft, skärpa vår koncentration, bida vår tid och sedan, förhoppningsvis, få fälla djuret som vi har siktet ställt till. Det är ren terapi och en riktigt självförtroendeboost.

11 Dec 2018