Saker som alltid är med i packningen

Vad som finns i min packning ser väldigt olika ut beroende på vad jag är ute på för äventyr men jag får ofta frågan om det finns saker som alltid ligger i ryggsäcken. Därför tänkte jag berätta mer om vad jag anser vara nödvändigt att alltid packa ned, oavsett om man vandrar, cyklar, paddlar eller campar. De sakerna jag alltid tar med är något som jag sett ett behov av vid flera tillfällen och ända sedan jag var liten scout så har dessa saker alltid åkt med mig var jag än befunnit mig. 

Mina bra-att-ha saker

Nu tänker jag inte gå igenom antal ombyten och sånt, utan mer de saker som inte handlar om just kläder. Men tänk på rena strumpor och underkläder! 

  1. Kompass - En kompass tillsammans med en karta är en nödvändighet om man är ute på platser man inte känner sig hemma i. De kan rädda ditt liv. 
  2. Kikare - Personligen föredrar jag en liten kikare men är du en person som vill uppleva saker som är väldigt långt borta kan jag rekommendera en tubkikare
  3. Satellittelefon - En vanlig mobil räcker långt, men befinner man sig långt ute i vildmarken och behöver hjälp så kommer du att få problem med mobiltäckningen. 
  4. Nagelsax - Att hålla fötterna i trim är superviktigt. Nageltrång vid vandring gör ont, tro mig. 
  5. Choklad - När man är trött och lite kall finns det inget som gör en mer glad än en chokladbit. 

Utöver dessa saker har jag givetvis med mig första förband och annat, men såna saker hör till den vanliga packningen. 

22 Jan 2019